Nieuws

In december / januari openden Renate Steinfort van Yoga by Renate en Michel Naafs van Tai Qi in samenwerking met Balance Beautycenter hun nieuwe locatie aan de Kanaalweg Noord 12 te Vriezenveen: Het Zentrum. Er werden twee open avonden op 7 en 11 december en een open middag op 3 januari van 14.00- 18.00 georganiseerd  waarin op een leuke, gezellige en prettige manier kennis gemaakt kon maken met Yoga en Tai Chi. Neem gerust eens contact op om het ook een keer te ervaren! Voor Yoga: 0612182866 en voor Tai Chi, Qigong & Broga :0613041911.

 

BB

Op 8 September introduceren wij iets nieuws in onze studio:

BROGA®:
Broga® is de ultieme yoga workout en dé manier om (stoere) mannen op de yogamat te krijgen. Ontwikkeld door American Football professional Matt Miller is deze workout gericht op het verbeteren van flexibiliteit, de opbouw van kracht, uithoudingsvermogen & mobiliteit, het verminderen van blessures en het verbeteren van prestaties bij andere sporten.

Je ziet bar weinig mannen tijdens yogalessen, en zeker hier in het Oosten van het land. Yoga wordt alom gedomineerd door vrouwen terwijl het ook voor mannen een absolute meerwaarde heeft. Gelukkig is er nu een speciale yogavorm voor mannen:
Broga! Yoga, maar dan specifiek afgestemd op het mannelijk lichaam, the bro’s. Wil je weten wat broga is? Lees dan het onderstaande artikel.

Waarom hebben mannen moeite met yoga? Broga1

Ik volg wel eens een yogales en merk dat het aantal mannen bij deze lessen zeer beperkt is. Hoe kan dit? Als ik tegen mijn bevriende mannen zeg dat ik wel eens een yogalesje volg, krijg ik vaak de vraag “Waarom?” Ook veelgehoord: “Dat doe je zeker voor de vrouwen.” of op z’n Twents “Beetje rondkiekn zeker 😉 ”
Erg jammer dat er blijkbaar een taboe rust op yogaën onder mannen, want yoga is ontzettend goed, ontspannend en een perfecte aanvulling voor de stramme, minder flexibele fitnesser en krachtsporter.

Veel mannen hebben dus eigenlijk een onrealistisch beeld van yoga, denken dat het puur een vrouwending is. Volledig onterecht, want yoga is een perfecte workout om te ontspannen en je spieren te versterken. Een toegewijde sporter doet er goed aan om het toch eens te proberen.

Sinds kort bestaat er dus speciale yoga voor het manvolk: Broga! Dames: hier zijn jullie dan (helaas) ook níet welkom om al die mannen in onmogelijke houdingen te spotten

Hoe verschilt yoga van broga?

Broga legt meer de nadruk op kracht, energie en de uitdaging dan doorgaans bij yoga het geval is. Mannen zoeken graag de uitdaging in yogabewegingen op. De uitvinders van broga legden de focus op kracht en energie, zodat mannen zich meer aangesproken voelen. Een brogales combineert oefeningen om de core te versterken met spiertoning, ontspanning en stressreductie. Het gaat bij broga echt om de functionaliteit van een beweging.

Bijkomend voordeel: je krijgt er net zo’n fijn gevoel van krijgt als van een goede krachtsessie in de gym.
Het heeft zeker een aantal voordelen t.o.v. fitness en krachtsport! Van Broga word je namelijk:

Leniger, Flexibeler & Meer ontspannen.
Ten slotte kan broga een perfecte warming-up zijn voor de training of een perfecte cooling-down na een zware krachtsessie.
Dus: Eerst aan “de bak “, daarna verdien jij je ontspanning; ik zie je op de mat!

*We zijn geen sportschool, wij zijn een Zentrum voor beweging, gezondheid & ontspanning*